Χυτήριο : Μαμαδίστικο φαγητό στον Άγιο Δημήτριο

Από τον Κώστα Καπερώνη

Σίγουρα απέχω πολύ από τον ορισμό του μαμάκια (και εύχομαι να συνεχίσω)...αλλά είμαι ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του αυθεντικού «μαμαδίστικου» φαγητού.
Στην αέναη γαστρονομική μου αναζήτηση για κάτι ανάλογο ανακάλυψα δίπλα από το Metro Mall το "Χυτήριο" στον Άγιο Δημήτριο.

xitirio 1

Ένα μαγειρείο – εστιατόριο που αποσκοπεί να προσφέρει αυτό που αποκαλούμε «πραγματικό φαγητό», στις πλέον προσιτές τιμές. Κάθε μέρα διαθέτει ποικιλία λαχταριστών μαγειρευτών φαγητών, φρέσκιες σαλάτες, πεντανόστιμα ορεκτικά και φυσικά ψητά(βλέπε κρατσανιστή γουρουνοπούλα σιγοψημένη με χοντρο αλάτι) αλλά και χειροποίητο ζυμωτό ψωμί.

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο τραγανό παστρουμαδοπιτάκι με σως γιαουρτιού, στα κεφτεδάκια με λιαστή τομάτα και φέτα και στο χειροποίητο ραβιολάκι με τομάτα και κατίκι που έλιωνε στο στόμα και το αυθεντικό πολίτικο ζουμερό κεμπάπ.

xitirio3

xitirio4

xitirio5

xitirio7

Αυτό που εντυπωσίασε όμως πιο πολύ ήταν η τιμιότητα του Χυτήριου στην σχέση ποιότητας τιμής!
Τα πιάτα ξεκινάνε από 5 ευρώ και τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι όλα από έλληνες μικροπαραγωγούς όπως πχ.η φέτα από τοπικό τυροκόμο της Κεφαλονιάς, τα λουκάνικα από αλλαντοποιό της Καρδίτσας κ.α

Το Χυτήριο διαθέτει σάλα κάνει delivery στην γύρω περιοχή αλλά αναλαμβάνει catering για κάθε κοινωνική εκδήλωση.

 

 

ΧΥΤΗΡΙΟ

Αιδινίου 9
Άγιος Δημήτριος
210-9713282

Athenstaste Video