Θα γίνει της ….ψαρόσουπας!


 Με κάποια μικρά μυστικά η «παρεξηγημένη» ψαρόσουπα θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό και θα σας ζεστάνει γιατί η ψύχρα κρατάει καλά ακόμη... Για νόστιμη και οικονομική ψαρόσουπα όταν δεν μας νοιάζει να έχουμε αρκετό ψαχνό χρησιμοποιούμε βραστόψαρα που έχουν λίγη αλλά πεντανόστιμη σάρκα. Τα πιο συνηθισμένα βραστόψαρα είναι οι χάνοι, οι πέρκες, οι γύλοι, τα χριστόψαρα, οι δράκαινες, οι μπαλάδες και οι μικρές πεσκανδρίτσες (με πατέρα ψαρά θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες).

Όσο μεγαλύτερη ποικιλία βάλουμε τόσο νοστιμότερη θα είναι η σούπα μας. Εξίσου νόστιμο ψαχνό θα βρούμε σε μπακαλιαράκια λαβράκια και μεγάλες σκορπιδομάνες. Νοστιμότατες ψαρόσουπες φτιάχνουμε με τα κεφάλια και τα κόκκαλα ψαριών όπως τα φαγκριά, οι συναγρίδες, οι σφυρίδες, οι στήρες, οι ροφοί. Τα κεφάλια είναι πλούσια σε κολλαγόνο που βοηθά να πήξουν οι σούπες εύκολα. Η γεύση μια ψαρόσουπας εμπλουτίζεται αν προσθέσουμε 1-2 μικρά καβουράκια ή λίγες γαρίδες. Αποφεύγουμε τις σουπιές, τα χταπόδια και τα καλαμαράκια γιατί ή γεύση τους καλύπτει αυτή των ψαριών.

Τα λαχανικά μπαίνουν από την αρχή στο μαγείρεμα αλλά συνήθως βγαίνουν μερικά λεπτά μετά για να μην μαλακώσουν. Καταλληλότερα για ψαρόσουπα είναι οι πατάτες, τα καρότα, η σελινόριζα, τα κρεμμύδια και τα πράσα στην εποχή τους. Αν θέλουμε, μπορούμε να αυγοκόψουμε την ψαρόσουπα μας (όχι όμως την κακκαβιά). Επίσης μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με κάποιο ρύζι ή κάποιο μικρό ζυμαρικό όπως φιδέ η ζυμαρικά για σούπες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τροφές των πρωταθλητών! Η bbq sause του Dylan »

Athenstaste Video