Κάθε πράγμα στον καιρό του...

Με τα θερμοκήπια και τα τεράστια ψυγεία πλέον όλες οι τροφές είναι παντός καιρού. Όμως όπως και να το κάνουμε όταν τα τρόφιμα που επιλέγουμε είναι στην εποχή τους έχουν μια άλλη ποιότητα και αδιαμφισβήτητα πολύ καλύτερη γεύση...

Όσο αφορά το οπωροκηπευτικά στην εποχή τους είναι οι αγκινάρες, το κάρδαμο, το σπανάκι, το μπρόκολο, το λάχανο, τα μανιτάρια, το κουνουπίδι και τα καρότα. Το ιδανικό είναι όταν θελουμε να τα καταναλώσουμε να τα ρίξουμε το πολύ για 3 με 4 λεπτά σε βραστό νερό για να κρατήσουν τις πολύτιμες βιταμίνες τους αλλά και να παραμένουν τραγανά.

Σε σχέση με τα θαλασσινά, έχει αρχίσει η επιτρεπόμενη περίοδος αλιείας για τις γυαλιστερές, τα μύδια, τα κυδώνια, τα στρείδια και τις αχιβάδες, η αλίευση των οποίων απαγορεύεται το καλοκαίρι.

Μέσα Μαρτίου με αρχές Απριλίου, είναι και η καλύτερη τυροκομική περίοδος. Τότε τα φρέσκα τυριά όπως η κοπανιστή, το ανθότυρο, το μελίσπαστο και η μυζήθρα είναι τα νοστιμότερα.

Τέλος είναι η καλύτερη εποχή για τα εσπερειδοειδή. Γκρέιπφρουτ, λεμόνια, μανταρίνια και πορτοκάλια βρώσιμα αλλά και για την παρασκευή χυμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Choco Bites for choco lovers… Sweet Edinburgh… »

Athenstaste Video