• 28 Ιανουάριος 2017
  • 1305

Would you like greek mousaka?

Της Γεωργίας Περιμένη

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ελληνική κουζίνα. Mousaka, souvlaki, tzatziki και greek salad είναι λέξεις που όταν τις προφέρουν οι τουρίστες, το στόμα τους στάζει μέλι. Γι’αυτό όμως φροντίζουν και οι συμπατριώτες μας, να μυούν τον κόσμο στο ελληνικό φαγητό. Και φυσικά κάνουν χρυσές δουλειές. Παρακάτω, είναι 4 ελληνικά εστιατόρια που κάνουν θραύση στο εξωτερικό!

Thalassa Restaurant, Νέα Υόρκη

thalassa

Κάποτε ήταν απλά μια αποθήκη για ελληνικά τυριά και ελιές, σήμερα όμως αποτελεί ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Νέας Υόρκης, στην περιοχή Tribeca του Manhattan. Γνήσιο ελληνικό εστιατόριο, όπως φανερώνει και το όνομά του! Διαθέτει bar φτιαγμένο από μάρμαρο της Θάσου, στάμνες από την Τρίπολη και ξύλινα τραπέζια από τη Μύκονο. Αμέσως το περιβάλλον του σε μεταφέρει σε ένα ελληνικό νησί, ή χωριό. Έχει τις καλύτερες κριτικές και έχει βραβευτεί από πολλά περιοδικά.

Le Mavrommatis, Παρίσι

mavromatis

Συνδυάζει την ελληνική με τη γαλλική κουζίνα. Ιδιοκτήτης του φυσικά ένας Έλληνας, ο Ανδρέας Μαυρομάτης, ο οποίος προσφέρει πιάτα όπως το ελληνικό χριστόψαρο, η σουπιά στο γκριλ ή το μοσχαρίσιο φιλέτο με ελιές και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Ένα κράμα γκουρμέ και μεσογειακής κουζίνας. Η τέλεια συνταγή της επιτυχίας!

Elia, Ντουμπάι

elia

Η χάρη μας φτάνει μέχρι και τα αραβικά εμιράτα με αυτό το εστιατόριο. Ανήκει στον Majestic Hotel Tower και στον κατάλογό του πρωταγωνιστούν συνταγές της ελληνικής κουζίνας, οι οποίες φτιάχνονται φυσικά με ελληνικά προϊόντα. Έχει βραβευθεί τρεις χρονιές στην κατηγορία Best European Restaurant του Time Out Dubai Restaurant Award Highly Commended.

Οpso, Λονδίνο

opsp

Πέρα για πέρα ελληνικό εστιατόριο, αφού το όνομά του στα αρχαία ελληνικά σημαίνει έδεσμα. Ανήκει στον Έλληνα Ανδρέα Λαμπιρίδη και βρίσκεται στο Marylebone του Λονδίνου. Στο μενού κυριαρχούν οι παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, με πιο εκσυγχρονισμένες και μοντέρνες πινελιές. Αρκεί να αναφέρουμε τα burger ψαριού με μελάνι καλαμαριού για να πειστείτε!

Athenstaste Video