Γλυκοί πειρασμοί

kiki alexoudaΚική Αλεξούδα

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στην πιο χαλαρή, ερωτική και γευστική συμπρωτεύουσα του κόσμου.

Ίσως όλα αυτά ν' ακούγονται κλισέ, σχεδόν όσο το "ο μπαμπάς σου ζαχαροπλάστης ήταν;" που ακούω από μικρή.

Μα ναι κι όμως, εκείνος ήταν και δίπλα του έμαθα από τα 13 μου το προφιτερόλ, τα κορνέ, τη σοκολάτα, τα σαβαγιάρ, και όσο μάθαινα, τόσο λάτρευα τη ζαχαροπλαστική και τη μαγεία της που έτρεφε τη φαντασία μου εξίσου με το άλλο μου πάθος, το διάβασμα. Κάπως έτσι, μετά από τις σπουδές marketing στο ICBS και διακοσμητικής στη Σχολή Δημητρέλη, βρέθηκα να σκέφτομαι (και να γράφω) για τη ζαχαροπλαστική, κάνοντας τις γεύσεις λέξεις. Στα Ελληνικά, τα Αγγλικά, τα Γαλλικά (εδώ ίσως αναρωτηθείς: "-και πιάνο;". Δεν θα σε απογοητεύσω, και λίγο πιάνο...)

 

 

Tο παγωτό παραμονεύει και χαμογελάει πονηρά καθότι ήρθε η εποχή του!

Βαρδάρης..και μου 'ρχεται στο μυαλό το γνωστό άσμα:Η ζωή μου σαν το φύλλο στον αέρα..

Επιτέλους μπήκε η άνοιξη..οχι οτι είχε φύγει και πότε...καθότι φέτος ο χειμώνας ξέχασε να μας επισκεφτεί!

Είμαι "μπαμπακιας"το παραδέχομαι!

Ενα καθημερινό πρόβλημα για τις μητέρες με παιδιά είναι το snack των παιδιών μας.

Αφού επιζήσαμε πανσέληνο με γιορτές μαζί..νομίζω μπορούμε να αντέξουμε τα πάντα!

Athenstaste Video