Ένα παλιό πικάπ και η Μελμπά μου έλιωσαν το παγωτό!

 

Εκτός από τα γλυκά, λατρεύω και τη μουσική και για κάποιο περίεργο λόγο κάθε φορά που αναζητώ πληροφορίες για κάποιο γλυκό πέφτω πάνω σε καλλιτέχνες!
Τελευταία μου ανακάλυψη η peach melba.

newpeachmelba.r
Ένα δροσερό επιδόρπιο με παγωτό βανίλια, ροδάκινο και σος από raspberry.
Ένας απλός μα συνάμα θεϊκά γευστικός συνδυασμός παγωτού με φρούτα.

Το peach melba "έρχεται" από την μακρινή Αυστραλία όταν η σοπράνο της όπερας Νέλι Μελμπά έδωσε το 1892 μια πολύ επιτυχημένη παράσταση και ο δούκας της Ορλεάνης παρέθεσε δείπνο για να γιορτάσουν τον θρίαμβο της.

p che melba 2009

Ο Γάλλος ζαχαροπλάστης του δούκα Αύγουστος Εσκοφιε, δημιούργησε το επιδόρπιο και το παρουσίασε υπό τη μορφή γλυπτού από πάγο σε σχήμα Κύκνου που συνοδευόταν από φέτες ροδάκινου και όλα ακουμπούσαν σε ένα στρώμα παγωτό βανίλια. Το γλυκό ξετρέλανε τη ντίβα της όπερας η οποία λάτρευε το παγωτό αλλά απέφευγε να το τρώει γιατί αλλοίωνε τη φωνή της.

melba dessert by escoffier1
Φτιάχνω το γλυκό μου και για να το απολαύσω... ξεσκονίζω το πικάπ μου, βάζω ένα δίσκο της Μελμπά, σβήνω τα φώτα και την ώρα που η βελόνα "γρατζουνάει" το δίσκο πλημμυρίζει το δωμάτιο από μια ονειρεμένη ελάχιστα βραχνή δυστυχισμένη φωνή να τραγουδάει για ένα διάσημο τραγικό ζευγάρι που προτίμησε το θάνατο από το χωριά... κι έμεινε στην ιστορία να μας βασανίζει θυμίζοντας μας ότι κάπου κάποιοι αγαπήθηκαν πολύ κι εμείς που αναλωνόμαστε σε ανούσιες σχέσεις θα είμαστε αποτυχημένοι εάν έστω για μια φορά στη ζωή μας δεν αγαπήσουμε και αγαπηθούμε απόλυτα...

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα !! Ο δίσκος τελείωσε μένει μόνο η βελόνα μέσα στη σιωπή να τον γρατζουνάει... το παγωτό μου έλιωσε κι εγώ γνώρισα μια νέα αγάπη..την όπερα!

 

Το βλέπεις κι εσύ ότι γλυκά, καλλιτέχνες κι έρωτες συνδέονται κατά έναν περίεργο συμπαντικό τρόπο; Ή το δικό μου το μυαλό, η φαντασία μου και η αγάπη μου για όλα αυτά με πλανεύουν;;;

 

 

Κική Αλεξούδα

 

 

Athenstaste Video