Ιστορίες παγωτού made in China!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κι αφού όλοι έχουμε φάει την Άρτα και τα Γιάννενα το Πάσχα,σκεφτόμαστε την ίδια λέξη....ΔΙΑΙΤΑ!!!

Όμως το παγωτό παραμονεύει και χαμογελάει πονηρά καθότι ήρθε η εποχή του!

Αλήθεια Ποιος εφηύρε αυτόν τον παγωμένο πειρασμό που δεν μας αφήνει να αγιασουμε ούτε το καλοκαίρι;

Τα πρώτα παγωτά λοιπόν δημιουργήθηκαν στη Κίνα το 2000πχ!

Ώ..Ναι made in China και το παγωτό!Στην αρχή παρασκευαζοταν από ελαφρώς βρασμένο ρύζι,μυρωδικά και γάλα τα οποία τοποθετούνταν στο χιόνι για να πηξουν!Ο δημοφιλέστερος μύθος αναφέρεται στον Μάρκο Πόλο Ο οποίος είδε να παρασκευάζουν παγωτό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Κίνα και στην επιστροφή του τα έφερε στην Ιταλία...

Το 1533 Όταν η Κατερίνα των Μεδίκων παντρεύτηκε τον Ερρίκο Β της Γαλλίας έφερε στη Νέα της πατρίδα ένα παγωμένο επιδόρπιο από γλυκιά κρέμα η οποία έμοιαζε πολύ με το σημερινό παγωτό.Την εποχή εκείνη το παγωτό ήταν αποκλειστικο προνόμιο των πλουσίων καθώς ήταν πολύ ακριβό αφού δεν ήταν καθόλου εύκολο να διατηρηθεί ο πάγος το καλοκαίρι.Όμως γύρω στο 1560 ένας ισπανός γιατρός που ζούσε στη Ρώμη ανακάλυψε πως προσθέτοντας νιτρικη ποτασα στο χιόνι μπορούσε να καταψυξει οτιδήποτε!

Η τεχνική της Παρασκευής κρέμα με γάλα και αυγά ξεκίνησε ωστόσο στην Γαλλία στα μέσα του 18 ου αιώνα.

Οι Αμερικάνοι Πρώτη φορά γευτηκαν παγωτό το 1800 Όταν η βιομηχανική κατασκευή του απλουστευτηκε με την εμφάνιση του παγωτού μηχανής σε Αγγλία και Αμερική και χάρη στους Ιταλούς μετανάστες το πωλούσαν στους δρόμους και διαδόθηκε παντού!

Όπως και να χει εμείς τους ευγνωμονούμε γιατί ότι και να νοιώθουμε χαρά η λύπη το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα μπολ παγωτό και ένα κουτάλι σούπας....Και ως δια μαγείας όλα μοιάζουν καλύτερα!!!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η μπουγάτσα κι'η ζωή μου σαν το φύλλο στον αέρα..

Athenstaste Video