Γλυκοί πειρασμοί

kiki alexoudaΚική Αλεξούδα

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στην πιο χαλαρή, ερωτική και γευστική συμπρωτεύουσα του κόσμου.

Ίσως όλα αυτά ν' ακούγονται κλισέ, σχεδόν όσο το "ο μπαμπάς σου ζαχαροπλάστης ήταν;" που ακούω από μικρή.

Μα ναι κι όμως, εκείνος ήταν και δίπλα του έμαθα από τα 13 μου το προφιτερόλ, τα κορνέ, τη σοκολάτα, τα σαβαγιάρ, και όσο μάθαινα, τόσο λάτρευα τη ζαχαροπλαστική και τη μαγεία της που έτρεφε τη φαντασία μου εξίσου με το άλλο μου πάθος, το διάβασμα. Κάπως έτσι, μετά από τις σπουδές marketing στο ICBS και διακοσμητικής στη Σχολή Δημητρέλη, βρέθηκα να σκέφτομαι (και να γράφω) για τη ζαχαροπλαστική, κάνοντας τις γεύσεις λέξεις. Στα Ελληνικά, τα Αγγλικά, τα Γαλλικά (εδώ ίσως αναρωτηθείς: "-και πιάνο;". Δεν θα σε απογοητεύσω, και λίγο πιάνο...)

 

 

μπήκα στην κουζίνα μου κι έφτιαξα ένα "μαύρο" ατομικό ζουμερό κεκάκι στην κούπα του καφέ μου, μόνο για μένα...

Γιατί η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά εάν σερβίρεται γλυκά είναι ακόμη καλύτερο!!

Το τιραμισού είναι ξεκάθαρα το πιο διεγερτικό γλυκό και κάθε φορά που το δοκιμάζω, το μυαλό μου ταξιδεύει...

Ήρθε η ώρα να του προσφέρεις πρωινό στο κρεβάτι και ήρθε η ώρα να πρωτοτυπήσεις..!

Ένα δροσερό επιδόρπιο με παγωτό βανίλια, ροδάκινο και σος από raspberry.

Γάμος... μια λέξη... πέντε γράμματα... πολλά συναισθήματά!

Athenstaste Video