Γλυκοί πειρασμοί

kiki alexoudaΚική Αλεξούδα

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στην πιο χαλαρή, ερωτική και γευστική συμπρωτεύουσα του κόσμου.

Ίσως όλα αυτά ν' ακούγονται κλισέ, σχεδόν όσο το "ο μπαμπάς σου ζαχαροπλάστης ήταν;" που ακούω από μικρή.

Μα ναι κι όμως, εκείνος ήταν και δίπλα του έμαθα από τα 13 μου το προφιτερόλ, τα κορνέ, τη σοκολάτα, τα σαβαγιάρ, και όσο μάθαινα, τόσο λάτρευα τη ζαχαροπλαστική και τη μαγεία της που έτρεφε τη φαντασία μου εξίσου με το άλλο μου πάθος, το διάβασμα. Κάπως έτσι, μετά από τις σπουδές marketing στο ICBS και διακοσμητικής στη Σχολή Δημητρέλη, βρέθηκα να σκέφτομαι (και να γράφω) για τη ζαχαροπλαστική, κάνοντας τις γεύσεις λέξεις. Στα Ελληνικά, τα Αγγλικά, τα Γαλλικά (εδώ ίσως αναρωτηθείς: "-και πιάνο;". Δεν θα σε απογοητεύσω, και λίγο πιάνο...)

 

 

Είχα αφήσει σε εκκρεμότητα το δίλλημα των Χριστουγέννων..μελομακάρονα ή κουραμπιέδες;;

Μπορεί ο καιρός να μας παίζει περίεργα παιχνίδια και να ζούμε ζεστές ηλιόλουστες μέρες...

Τώρα που χειμωνιαζει,θέλω να με πας στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη.

Το κιουνεφε γιαβρι μου προέρχεται απο τα βάθη της Ανατολής,έχει ταξιδέψει Κωνσταντινούπολη....Βόσπορο και ήρθε η στιγμή να καταλήξει στην κουζίνα σου!

Ενα παλιό τραγούδι της Δέσποινας Βανδή,λέει..Όταν εργάζεσαι ούτε φαντάζεσαι τί κάνω μόνη μου μες'το σαλόνι μου...και κρύβει όλη την αλήθεια!

Είναι 23:30...βράδυ και έκαψα το σπανακορυζο..τώρα αναγκαστικά θα φτιάξω μακαρόνια..

Athenstaste Video