Ένα νερό γρήγορα!

Της Γεωργίας Περιμένη

«Είμαι του καυτερού φαγητού», λένε πολλοί στην Ελλάδα, όμως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν. Υπάρχουν άπειρα φαγητά στον κόσμο, τα οποία μπορούν να κάνουν τη γλώσσα σου να φλέγεται. Για ρίξε μια ματιά..

Papa A La Huancaina

Είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο στο Περού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ασυνήθιστη σαλάτα, καθώς δεν είναι...δροσερή όπως οι άλλες. Περιέχει βραστές πατάτες που σερβίρονται κρύες συνοδευόμενες με μαρούλι. Ως εδώ όλα καλά, αυτό όμως που δίνει στο πιάτο το χαρακτήρα του, είναι η σάλτσα με πιπεριά τσίλι και άλλα βότανα.

Huancaina

Vindaloo

Πρόκειται για ένα ινδικό χοιρινό μαγειρεμένο με πραγματικά, πολλά μπαχαρικά. Είναι ένα απο τα πιο καυτερά φαγητά στον κόσμο. Το πιο καυτερό του στοιχείου, είναι η τεράστια ποσότητα Bhut Jolokia, η πιο καυτερή τσίλι πιπεριά στον κόσμο.

Vindaloo

Kolhapuri Misal Pav

Είναι street food και το βρίσκεις στη βορειοδυτική πολιτεία της Maharashtra. Φακές, λαχανικά και άλλα συστατικά με κυρίαρχο το ξινό tamarind, συνθέτουν αυτό το πικάντικο πιάτο, το οποίο μπορείς να βρεις σε πολλές «καυτές» παραλλαγές.

Kolhapuri

Sichuan Hot-Pot

Πιάτο της κινέζικης κουζίνας. Πρόκειται για καυτερό ζωμό με σκόρδο, κρεμμύδι και πιπεριές Sichuan, αναμεμειγμένες με ωμά κομμάτια κρέατος και πιπεριές.

Sichuan

Athenstaste Video